U neposrednoj blizini ribnjaka nalazi se izvor čiste i pitke vode zahvaljujući kojem je ideja o “Topliku” i nastala.
Radili smo polako ali sigurno, zavisno od finansijske situacije, tako da je 2002. godine izgrađena natkrivena koliba sa četiri stola. Tada počinju i naša prva iskustva sa ugostiteljskim uslugama, na početku stidljivo, sada već ozbiljnije. Mala koliba sa četiri stola pretvorila se u eminentan restoran sa kapacitetom preko 120 mjesta, vrhunskom ponudom i brojnim i uslužnim osobljem.
U izgradnji ribnjaka, restorana i cjelokupnog imidža koji „Toplik“ ima danas, učestvovali su svi članovi porodice Jovančić, naša prijateljica i vrsni arhitekta Ivana Stanisavljević Savić, zatim naši dragi prijatelji, a prije svega gosti koji su svojim idejama i podrškom utkali mnogo ljubavi u ovo mjesto. Upravo u tome i jeste njegova čarolija.
08/05/2020